Pandemic - Kun jij de mensheid redden?

Website: Bol.com | Categorie: Gezelschapspellen

Populair

  • 10 - 99 jaar
  • 2 tot 4 spelers
  • 45 minuten
  • Taal: Nederlands

38,39 49,99

Promo

Opgelet! Prijzen en beschikbaarheid kunnen afwijken.
Raadpleeg de website van de partner voor de actuele informatie.

Pandemic is een coöperatief bordspel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt met één gezamenlijk doel: de mensheid redden. Vier ziektes bedreigen het voortbestaan van de wereld. Aan jullie de belangrijke taak om de wereld te redden.

Samen vormen jullie een team van professionals die de ziektes tegengaat en geneesmiddelen ontwikkelt voor elk van de ziektes. Iedere speler heeft een specialiteit waarmee hij het team kan helpen. Samenwerken is van belang om de specialismen van elk karakter zoveel mogelijk te benutten. Lukt het jullie om alle geneesmiddelen te ontdekken voordat de pandemieën té ver zijn uitgebroken? Dan winnen jullie samen!

Het spelbord van Pandemic geeft een kaart van de wereld weer. De ziektes zijn voorgesteld door gekleurde blokjes. In elke stad kunnen maximaal drie blokjes van één kleur aanwezig zijn. Komt er een vierde, dan breekt de ziekte uit naar alle aangrenzende steden. Aan het begin van het spel zijn er 3 steden met 3 blokjes geïnfecteerd, 3 steden met 2 blokjes en 3 steden met 1 blokje. De besmettingskaarten bepalen welke steden dat zijn.