De Kolonisten van Catan

Website: Bol.com | Categorie: Gezelschapspellen

Populair

  • 10 - 99 jaar
  • 3 tot 4 spelers
  • 90 minuten
  • Taal: Nederlands

33,99 44,95

Promo

Opgelet! Prijzen en beschikbaarheid kunnen afwijken.
Raadpleeg de website van de partner voor de actuele informatie.

Vernieuwde editie van het bekende handelsspel de Kolonisten van Catan. Het spel bevat miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kan je je nog meer inleven in de wereld van Catan!

In 2000 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het is een leuk spel voor iedereen door de grote interactie, het tikkeltje geluk dat je nodig hebt en de vele tactische mogelijkheden.

Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als het jouw beurt is, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgt. Dat hangt namelijk af van de ligging van je dorpen. Daarna mag je gaan handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kan ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft.

Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!