De 5 leukste Lego sets voor volwassenen

Gepost in Getipt door Sherlox, Inspiratie, Speelgoed op

Oorspronkelijk waren Lego sets voor kinderen bedoeld, maar die kinderen worden groot en volwassenen dachten vaak met weemoed terug naar de momenten waarop ze ongestoord een Lego set konden ineensteken. Lego merkte dit op en bracht steeds meer sets uit die duidelijk gericht waren op een volwassen publiek. Het feit dat volwassenen kapitaalkrachtiger zijn dan jongeren opende ook de mogelijkheid om steeds grotere en duurdere sets uit te brengen.

Een Lego set bouwen zorgt voor een zen-momentje, waarop je je hoofd even kan leegmaken en even alleen maar met de blokjes moet bezig zijn. Het is eigenlijk vergelijkbaar met een puzzel maken, maar als eindresultaat heb je een prachtig bouwwerk dat je daarna kan tentoonstellen in je huis!

Hieronder kan je onze 5 favoriete Lego sets voor volwassenen vinden.

LEGO Technic Porsche 911 RSR (42096)

LEGO Technic Porsche 911 RSR (42096)

 • Aantal onderdelen: 1580
 • Uitgebracht in: 2019
 • Minifiguren: 0

Deze replica van de prachtige 911 RSR werd ontwikkeld in samenwerking met Porsche zelf. Het model zit vol details, zo vallen aan de buitenkant de achtervleugel met zwanenhalssteunen, de verlengde uitlaat en de specifieke zijspiegels op.

Ook de cockpit is zeer gedetailleerd uitgewerkt. Als je de deuren opent zie je bijvoorbeeld een radarscherm, een werkend stuur en een brandblussersysteem.

Het model bevat een zichtbaar, werkend differentieel, een onafhangelijke vering en een zes-cilinder boxermotor met bewegende zuigers.

De perfecte set voor elke autoliefhebber dus!

LEGO Stranger Things The Upside Down (75810)

LEGO Stranger Things The Upside Down (75810)

 • Aantal onderdelen: 2287
 • Uitgebracht in: 2019
 • Minifiguren: 8

Dit is het perfecte cadeau voor Lego-liefhebbers die ook fan zijn van de populaire Netflix-serie Stranger Things. Deze unieke set kan je omdraaien waardoor je van de echte wereld in de Onderstebovenwereld belandt.

In het huis van de familie Byers vind je allerlei leuke authentieke details, zoals de muur met het oplichtende alfabet en de telefoon in de woonkamer die ook te zien zijn in verschillende afleveringen van de serie.

De Onderstebovenversie van het model lijkt precies op zijn tegenhanger in de echte wereld, maar ziet er vervallen uit, met donkere begroeiing en sombere kleuren, net als in de serie.

Als de set gebouwd is kan je hem tentoonstellen dankzij het bijgeleverd bouwbaar naamplaatje en een display voor de minifiguren.

LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon (75192)

LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon (75192)

 • Aantal onderdelen: 7541
 • Uitgebracht in: 2018
 • Minifiguren: 4

Met zijn 7541 blokjes is de Millennium Falcon de grootste set die Lego tot nu toe op de markt bracht, dus je reserveert best meer dan 1 avond in je agende om deze te kunnen bouwen.

Ook deze set zit boordevol details: bewonder de geraffineerde details van de romp, de radarschotel, de vierdubbele laserkanonnen aan de boven- en onderkant, de 7 landingspoten, de laadklep die omlaag kan en het verborgen blasterkanon. In de cockpit met afneembare koepel is plaats voor maximaal 4 minifiguren.

Eens gebouwd zal deze prachtige replica van dit iconische ruimteschip zeker niet misstaan op de kast.

LEGO Ideas Boomhut (21318)

LEGO Ideas Boomhut (21318)

 • Aantal onderdelen: 3036
 • Uitgebracht in: 2019
 • Minifiguren: 4

Deze unieke set komt uit het Lego Ideas gamma. Dat is een website waarop gepassioneerde hobbyisten hun eigen bouwwerken kunnen presenteren. Als deze populair genoeg blijken te zijn bij de andere Lego enthousiastelingen brengt Lego ze uit als officiële Lego set.

De set bestaat uit een landschapsbouwplaat en 3 LEGO boomhutjes: een slaapkamer, een badkamer en een kinderkamer. De boomtop en de daken van de hutjes zijn afneembaar, zodat je gemakkelijk bij de binnenkant kunt. In één van de kamers hangt er een schatkaart op de muur, die de locatie van een verborgen schat ergens in de set aangeeft.

Een superleuk detail is dat je de kleur van de blaadjes kan kiezen: je kan een zomerversie van de boom bouwen, en in de herst kan je de kruin vervangen door de bijgeleverde blaadjes met prachtige herfstkleuren.

LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset (71360)

LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset (71360)

 • Aantal onderdelen: 231
 • Uitgebracht in: 2020
 • Minifiguren: 0

Niettegenstaande deze set eigenlijk voor jongere kinderen bedoeld is zal deze zeker ook volwassenen aanspreken die als kind urenlang Super Mario gespeeld hebben op de Nintendo, Super Nintendo of Gameboy.

De set bevat een LEGO Mario figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

Deze basisset kan nog aangevuld worden met verschillende uitbreidingssets om nieuwe en uitdagender levels te bouwen.

Meer inspiratie nodig?

Lego richt zich steeds meer op een volwassen publiek, dus er zijn nog tientallen sets om te ontdekken. Via onderstaande knop kan je nog meer inspiratie op doen!