Smartmax: het speelgoed dat meegroeit

Gepost in Getipt door Sherlox, Speelgoed op

Iets meer dan een jaar geleden is mijn vrouw trotse meter geworden van Noah, het zoontje van goede vrienden van ons. Voor zijn eerste verjaardag zochten we nog een leuk cadeautje en dan is het altijd de vraag wat we gaan kopen en wat hij leuk vinden zou vinden.

We proberen meestal te kijken naar speelgoed wat zijn ontwikkeling als kind ten goede komt. Na een korte zoektocht kwamen we al snel uit bij Smartmax. Het speelgoed waarbij kinderen de magie van magnetisme leren kennen.

Alle producten van Smartmax zijn 100% compatibel met elkaar en op die manier groeit het speelgoed mee met het kind. Zo bestaat er speelgoed voor verschillende leeftijden. Ontdek ze hieronder!


  • hand-oog coördinatie
  • logisch denken
  • kleurherkenning
  • vormherkenning in 2D & 3D
  • samen spelen
  • tellen
  • fantasie
  • creativiteit

My first - Safari dieren

Smartmax: My first - Safari dieren

Jonge kinderen (+12 maanden) kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de “My First” collectie van SmartMax. De extra grote, zachte onderdelen van de dieren klikken eenvoudig op de staven. Maak 6 verschillende Safari dieren of combineer naar keuze om de gekste dieren te crëeren.

Build - start set

Smartmax: Build - start set

Peuters vanaf 1 jaar kunnen met de Start set van SmartMax onmiddelijk aan de slag. Ze ontdekken de magie van het magnetisme, oefenen hun hand-oog coördinatie en stimuleren hun creativiteit en fantasie.

Deze set bevat 23 speelstukken: korte en lange staven & metalen ballen. Genoeg om tal van 2D of 3D figuren te gaan maken. Met het bijgeleverde instructieboekje zetten we jullie alvast op gang.

Alle onderdelen kan je met elkaar verbinden en klikken heel eenvoudig in elkaar dankzij de magnetische staven en metalen balletjes.

Build & play - Ball runs

Smartmax: Build & play - Ball runs

Een speeltuin van buizen voor iedereen die van ballenbanen houdt. Bouw de gekste constructies en laat de ballen maar rollen.

“Klik“ alle onderdelen samen om een originele ballenbaan te bouwen en laat de ballen rollen! Met de extra-grote SmartMax-onderdelen ontdekken jonge kinderen op een veilige manier de magie van magnetisme. Stap voor stap leren ze grotere en meer creatieve constructies te bouwen.

Play - Power Vehicles

Smartmax: Play - Power Vehicles

Met deze uitgebreide set kan je een heel wagenpark samenstellen! Maak een graafmachine, een bulldozer, een wagen met ladder, een heftruck, een sleepwagen, een takelwagen, een pick-up of een laadwagen! De cabines, graafarmen, wielen en andere opzetstukken kunnen makkelijk op de magnetische staven worden vastgeklikt. Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met alle bestaande SmartMax sets. Samen met de staven en de metalen ballen, zorgen ze voor heel wat mogelijkheden.